У Львівській області модернізують 10 спиртових заводів. Вони вироблятимуть біопаливо

Борокський спиртзавод / dyvys.info
Для співпраці у цьому напрямку у п’ятницю, 9 лютого, був підписаний меморандум про взаєморозуміння між головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою та тимчасово виконуючим обов’язки директора ДП «Укрспирт» Юрієм Лучечком, повідомила прес-служба ЛОДА.
Йдеться про модернізацію Сторонибабського, Суходільського, Лопатинського, Вузлівського, Рава-Руського, Струтинського, Великолюбінського, Борокського, Воютицького, Угерського заводів ДП «Укрспирт» на Львівщині.
Вперше прийнято рішення щодо модернізації спиртових потужностей держави і власне пілотним проектом є підприємства Західного регіону, зокрема Львівської області. Сьогодні ті підприємства, які вимушено простоюють, заслуговують на відновлення виробничого потенціалу. Основною метою є перепрофілювання цих підприємств, підвищення їх ринкової конкурентноспроможності і, як наслідок, матимемо відновлення виробництва та експортного потенціалу Львівської області, — зазначив Юрій Лучечка.
План розвитку підприємств спиртової галузі Львівщини передбачає стабілізацію їх роботи за рахунок:
- налагодження виробництва нової продукції;
- збереження та створення нових робочих місць;
- забезпечення стабільного збуту продукції агропромислового сектору регіону;
- створення регіонального ринку біопалив.
Ми націлені виробляти не лише технічний і харчовий спирт, ми націлені виробляти біоетанол та інші речі, які на сьогодні є затребуваними на ринку. Ми повинні замінити імпортну продукцію продукцією українського виробника, — сказав Олег Синютка.
- Біоетанол використовується переважно в Бразилії та Сполучених Штатах, і разом ці країни забезпечили у 2008 році 89% світового виробництва етанолу. Більшість автомобілів США можуть працювати на суміші 10% біоетанолу та бензину, це законодавчо закріплено в деяких штатах і містах.
- Біоетанол, на відміну від нафти, є однією з форм використання поновлюваних джерел енергії, які можна отримати з сільськогосподарської сировини. Його можна виготовляти з цукрової тростини, картоплі, маніоку та кукурудзи.
Читайте також: У Львові збудують найбільший готель міста у 21 поверх
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: