На вулиці Коперника у Львові створять пішохідно-велосипедну зону

ЛКП «Інститут просторового розвитку» оприлюднило проект пішохідно-велосипедної доріжки на верхній алеї вулиці Коперника, що під мурами монастиря св. Лазаря.

Проект передбачає переоблаштування верхньої тераси по вул. Коперника на спільну зону для велосипедистів та пішоходів шириною 2,5 м.

Вздовж всієї алеї буде підпірна стінка. Це дасть змогу розширити прохід в найвужчих місцях. В місцях підвищеної небезпеки на підпірній стінці встановлюється огорожа. Вздовж алеї будуть кишені з вуличними меблями. Вони слугуватимуть своєрідними балконами для споглядання вулиці, — розповіла авторка проекту Олена Зварич.

За її словами, через наближеність до історичного муру, який нещодавно відреставрували, покриття виконають в існуючих відмітках. Оскільки можливості понизити рівень покриття входи неможливо, тут облаштують сходи та пандуси. Також передбачений капітальний ремонт сходів з тротуару на верхню терасу.

Для зручності велосипедистів покриття спільної зони зроблять з безшовної бетонної плитки (ФЕМ).

Вздовж алеї, перед сходами та пандусами, покладуть тактильну плитку для людей з вадами зору. Також вздовж алеї зроблять водовідведення з території у вигляді лінійної системи лотків, які підключаються до дощоприймальних колодязів.

Тут встановлять 22 ліхтарі та декоративне освітлення, висадять дерева, кущі і чагарники.

Вулиця Коперника стає кращою:

Leave a Reply

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: