Як зміниться площа перед кіноцентром Довженка. Візуалізація

Візуалізація проекту оновленої площи перед кіноцентром Довженка

Візуалізація проекту оновленої площи перед кіноцентром Довженка / Група 109 / facebook.com

У Львові оголосили переможців конкурсу на проектування громадського простору на Сихові біля кіноцентру ім. Довженка.

2 травня стало відомо, хто і як видозмінюватиме площу перед культурно-освітнім центром ім. Довженка на Сихові. Переможцем став проект львівської авторської «Групи 109» — Маркіяна Максим’юка, Наталії Мисак, Ігоря Максим’юка, Володимира Палія, Соломії Галайко та Юрія Максим’юка.

За задумом авторів, характерною рисою площі має стати рельєф, який утворюється завдяки пониженню її частини. Це умовно формує дві зони і два середовища.

Одна — більш класична міська площа поруч з кіноцентром. Друга — інтерпретований природній амфітеатр, який може бути більш камерним і захищеним середовищем для читання книги і роздумів, або ж — місцем для проведення масових заходів, — зазначають урбаністи.

Також тут облаштують фонтан зі «штучним туманом» — його вода розпилюватиметься.

Проект передбачає, що дно нового заглибленого ландшафту у дощовий період перетворюватиметься на водозбірний резервуар, а взимку зможе слугувати ковзанкою.

Крім того, площу обіцяють зробити більш доступною — замість сходів облаштують ухили, а також окреслять переходи через дорогу.

Тут висадять рослинність, що наслідуватиме флору лугу поміж Сиховом та кільцевою дорогою. Також додадуть лісові дерева. На площі посіють газон.

За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, реалізовувати проект почнуть не раніше 2020 року. Його ще потрібно узгодити з громадою, погодити з депутатами  та отримати остаточний кошторис.

За свою роботу представники групи «109» отримають 70 тисяч гривень винагороди.

Загалом у конкурсі взяли участь 17 претендентів. Друге місце отримав проект авторського колективу Валентина Шароватова, Ольги Криворучко та Антона Войташека. Вони отримають 50 тисяч гривень.

Візуалізація проекту, що отримав друге місце

Візуалізація проекту, що отримав друге місце

Третє місце посів авторський колектив Інституту просторового розвитку — Олександра Сладкова, Христина Чорноус, Олена Зварич, Віра Прохватило та Вікторія Скобилко. Грошова премія тут складає 25 тисяч гривень.

Проект, що отримав третє місце

Проект, що отримав третє місце

Leave a Reply

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: